sunnuntai 11. elokuuta 2013

Marttailua puutarharetken merkeissä

Olipa mukava puutarhojen katselu ja kasvien ostosretki. Martat järjestivät jo perinteeksi tulleen puutarharetken Pohjois-Pohjanmaalle. Retkeemme kuului seuraavat käyntikohteet:  Haapavedellä puutarhamyymälä, Ruustinnan puisto ja puutarhakoulu. Muhoksella Oulujon taimitarha sekä Oulussa Äimäraution siirtolapuutarha. Ruokailu oli kauniissa maalaismaisemassa Hannuksen piilopirtissä.

Puutarhamyymälöissä meni tietenkin taas pää ihan sekaisin ja tuli hankittua kaksi laatikollista kasveja. Toinen laatikollinen oli kuitenkin jo edeltä käsin mietitty ja harkittu, nimittäin Maurin makeat puutarhavatut.

Toisessa laatikossa oli kasveja jotka tuli ostettua edellisen käyntikohteemme hurahtamana. Pidin kuitenkin mielessäni sen, että kotimme puutarha on metsätontilla ja siksi kaikki ihanuudet ei sinne sovi.

Kumpa muistaisikin kasveja hankkiessa mikä työ on edessä, ennen kuin kasvit ovat oikeilla paikoillaan. No onneksi on loma ja tontilla tilaa.

Aurinko paistoi ja helli matkalaisia olessamme Äimäraution siirtolapuutarhassa. Saimme tutustua liki kymmeneen yksityiseen kesäparatiisiin. Ihania olivat kaikki ja omistajat niitä mielellään esittelivät.



Turvavöihin sidottu matkalainen.

Ruustinnan puisto



Siirtolapuutarhoissa oli mielenkiintoista katsottavaa





   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti